Mentaris Loopbaancoaching

TraineeXperience

Je maakt kennis met ons werk tijdens de TraineeXperience en je ontdekt of onze organisatie bij je past. Tijdens deze middag leer je Mentaris kennen. Je zit, naast Margot als oprichter en eventuele Trainees, met meerdere kandidaten aan tafel. Uiteraard willen we jou ook leren kennen en ervaren we of er een klik ontstaat. We zorgen voor een veilige sfeer waarin iedereen zichzelf laat zien. Deelnemen aan onze Xperience vraagt van jou nieuwsgierigheid en oprechte interesse in de ander, energie, bewustzijn en een open houding.

Hoe ziet de TraineeXperience van Mentaris eruit?

Je ontdekt ons werkproces aan de hand van vragen die centraal staan in coachingstrajecten van kandidaten. Je krijgt zicht op de diepgang en de abstractie van ons vak. We ervaren daardoor of het werk als Trainee bij jou past en of je mee kunt komen in de klantgerichte aanpak van Mentaris. Je merkt welke belangen er in verschillende vraagstukken bestaan. Hoe je een traject kunt opzetten en hoe ethiek en commercie samenkomen, wordt je helder. Ook willen we graag van jou weten wat jij te bieden hebt aan Mentaris, aan onze coachingskandidaten en opdrachtgevers.

Waarom zou je dit willen? Je hebt vragen als:

  • Hoe toets ik vooraf of ik bij Mentaris pas; zowel bij de cultuur als in het team?
  • Kan ik ervaren wat de complexiteit van het werk inhoudt, zonder direct te beginnen?
  • Hoe bepaal ik of we de verwachtingen in het Traineeship van beide kanten kunnen waarmaken?

Hoe pakken we dit aan?

  • Je maakt kennis met ons bedrijf, ontmoet ons persoonlijk en ervaart onze aanpak;
  • We bespreken een casus die een kijkje geeft in de alledaagse praktijk bij Mentaris;
  • Het werkproces en de diepgang van ons vak als coach, trainer en adviseur leer je kennen tijdens de TraineeXperience.

Wat levert het je op?

  • Je krijgt tijdens de TraineeXperience zicht op de ‘match’ die je met Mentaris hebt. Je nieuwsgierigheid en bewustzijnsniveau zijn van belang; 
  • We krijgen een beeld van jouw gedrevenheid, stabiliteit, je oog voor communicatie en commercie; 
  • Aan de hand van praktische informatie en zicht op de arbeidsvoorwaarden van het Traineeship, kun je bepalen of het Traineeship haalbaar is voor jou.

Programma TraineeXperience