Mentaris Loopbaancoaching

Sponzen & Plonzen

In deze eerste fase bij Mentaris stel je je eigen leerdoelen op aan de hand van de invalshoeken die tijdens het Traineeship aan bod komen; jij als Mens, jij als Coach/Trainer en jij als Professional. 

Wat je als Trainee te bieden hebt aan onze opdrachtgevers en coachees, is het voorbereiden en opvolgen van álle coaching en training. Je ontvangt kandidaten en opdrachtgevers, opdat ze een veilige setting ervaren en ze hun verhaal kunnen doen. In de eerste maanden maak je hier kennis mee.

Je organiseert in samenspraak je eerste Mentaris TalentenTafel en uiteraard ben je daar zelf bij als junior-coach. Ook ben je verantwoordelijk voor de opvolging hiervan. Daarnaast bieden we je een training aan waarin je bevoegd bent om persoonlijkheidsvragenlijsten met kandidaten na te bespreken.

Je wordt ondergedompeld in allerlei situaties die voorbij komen. Informatie en projecten worden aan je overgedragen door je collega’s. Je leert belangen te prioriteren en wordt steeds beter in timemanagement. Tijdens onze project- en agenda-overleggen blijven we afstemmen.

Waarom zou je dit willen? Je hebt vragen als:

  • Hoe leer ik het vak als trainer of coach met iemand naast me? En hoe raak ik thuis in de dienstverlening van Mentaris?
  • Hoe werken we samen binnen de Mentaris-aanpak en verdelen we onderling het werk op kantoor?
  • Hoe trek ik geleidelijk meer verantwoordelijkheid naar me toe terwijl ik ook prioriteiten moet stellen en belangen moet afwegen?

Hoe pakken we dit aan?

Wat levert het je op?

  • Je maakt mee wat er van je gevraagd wordt als (beginnend) coach en trainer en je bent in staat belangen te prioriteren;
  • Je leert onze dienstverlening en aanpak kennen en speelt steeds beter in op vragen van klanten en collega’s;
  • Je bent bevoegd de persoonlijkheidsvragenlijsten van OTM na te bespreken en raakt thuis in het gedachtengoed van loopbaancoaching, training en advies.